Ga naar inhoud

Expositie Viktor Majdandzic, Aart van der Bunte en Hugo Koole

t/m 30 april

Omschrijving

Viktor Majdandzic, Aart van de Bunte en Hugo Koole, alle drie schilders uit Ermelo, tonen hun kunstwerken in het Huis van Ermelo.

 De 92-jarige Viktor Majdandzic, internationaal bekende schilder, laat drie schilderijen uit zijn uitgebreide oeuvre zien. De wiskundige benadering van de patronen in zijn schilderijen wordt doorbroken door willekeurige getallen te gebruiken, waardoor onregelmatig herhalende patronen ontstaan. Zoals Viktor zegt: de patronen moeten "zingen”.
Daarnaast exposeren Aart en Hugo, die beiden op latere leeftijd zijn gaan schilderen. Hugo blijft bij het schilderen steeds variëren in zijn stijl, in zijn onderwerpen en zijn materiaalgebruik. Zijn interesse gaat ook uit naar het combineren van materiaal. Tijdens deze expositie toont hij een vijfluik. Vijf panelen, die een prachtig heidelandschap tonen.
Aart is met name geïnteresseerd in bloemen en dieren. In deze expositie hangen vier schilderijen met bloemen, nl. Tulpen, een Roos, een Lelie en Perenbloesem.
De drie openbaar toegankelijke gangen zijn te vinden achter de foyer (Viktor Majdandzic) en op de eerste verdieping bij de vergaderzalen (Aart van de Bunte en Hugo Koole). De expositie is ingericht door het Ermelo's Kunstenaarscollectief StEK.

Openingstijden
Maandag08:00 - 17:30 uur
Dinsdag08:00 - 17:30 uur
Woensdag08:00 - 17:30 uur
Donderdag08:00 - 17:30 uur
Vrijdag08:00 - 17:30 uur
Prijzen
Gratis


Locatie

Huis van Ermelo
Terug