Ga naar inhoud

Oogstfeest op de Mariahoeve

29 juli

Omschrijving

Op zaterdag 29 juli is het jaarlijkse oogstfeest op het terrein van Museumboerderij Mariahoeve, een unieke locatie op de Veluwe. Oude tijden herleven deze dag.

Er is deze dag weer van alles te beleven op de Museumboerderij. Zo worden er workshops ‘maaien met de zeis en met de zicht’ en ‘ouderwets oogsten’ gegeven en zijn er veel andere demonstraties te zien. Oude ambachten, klederdrachten en vele marktkramen, waar een diversiteit aan producten te vinden is, zullen op het het terrein van de Mariahoeve aanwezig zijn. Veluwe FM zal live verslag doen. En ook de Puttense Boerendansers ontbreken niet. 

Er is Melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelf gemaakte boerenjongens. Natuurlijk zal de horeca goed vertegenwoordigd zijn. Er zijn broodjes hamburger en friet te koop en een ijsje mag bij warm weer natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom, er is van alles te eten en te drinken. Voor de kinderen is er een springkussen en zij kunnen zich laten schminken. Elk kwartier vindt er een rondleiding door het museum plaats onder leiding van een gids.

Hoogtepunt van deze dag zal dit jaar een heuse veiling zijn. Om 12.30 uur en om 14.30 uur zal ’t Erfhuus bij opbod oude en wat nieuwere spullen gaan verkopen. 

Openingstijden
zaterdag 29 juli 10:00 - 16:00 uur

Locatie

Museumboerderij De Mariahoeve
Terug