Ga naar inhoud

Cultuurhistorische wandeling op Landgoed Oud Groevenbeek

13 juli, 27 juli, 10 augustus en nog 1 dag(en)

Omschrijving

Wandel mee met de boswachter over landgoed Oud Groevenbeek, luister naar de bijzondere verhalen en geniet van de rijke cultuurhistorie van het landgoed.

Landgoed Oud Groevenbeek is in de 19e en 20e eeuw uitgegroeid van een boerderij tot een bijzonder landgoed. Met een prachtige villa en andere karakteristieke gebouwen als een tuinmanswoning, een kleinschalige Noord-Veluwse boerderij, een washuis, een koetshuis, druivenkas van 106 jaar oud en de als folly gebouwde watertoren. Een landgoed met parkbos met statige beukenlanen, maar ook met  ‘regulier’ bos, akkers en weilanden, vee, moestuin wat maakte dat het landgoed destijds helemaal zelfvoorzienend was.

Wandel langs natuur en cultuur
Samen met de boswachter wandel je door de tuin, het parkbos, langs de druivenkas, de watertoren en andere gebouwen. De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van het landgoed, de bijzondere gebouwen en de bewoners. Een aantal kleine gebouwtjes wordt bezichtigd, het landhuis (de Villa) niet i.v.m. de privacy van de gasten die er verblijven. Ook wordt een kijkje genomen bij de kelders van de watertoren, waar nu verschillende soorten vleermuizen huisvesten.

De excursie start en eindigt bij het sfeervolle Theehuis op het landgoed.

Openingstijden
zaterdag 13 juli 13:30 - 15:00 uur
zaterdag 27 juli 13:30 - 15:00 uur
zaterdag 10 augustus 13:30 - 15:00 uur
zaterdag 31 augustus 13:30 - 15:00 uur
Prijzen
€ 12,50
Volwassenen


€ 6,25
Kinderen


Locatie

Theehuis Oud Groevenbeek
Terug