Ga naar inhoud

Zien & Doen

Tentoonstelling Verborgen Brieven

Adres
Tentoonstelling Verborgen Brieven
Molenaarsplein 24
3851 MZ ERMELO
Bekijk op Google Maps
Omschrijving

Datum 14 december t/m 14 november. Het is al ruim twee jaar oorlog in Nederland. Ermelo is bezet gebied. Wat zou jij doen als er op een dag een meisje van 10 en een jongen van 8 voor je deur staan, op zoek naar een plaats om te wonen, slapen en eten? Op zoek naar een manier om in leven te blijven? Stap met Eva en Bram Beem uit Leeuwarden over de drempel van het huis aan de Wilhelminalaan 14 in Ermelo.

Vanaf dit moment krijg je een andere naam, heten je ouders in Leeuwarden ‘oom en tante’ en ben je niet langer joods, maar ga je op zondag mee naar de kerk.
Wat zou jij doen wanneer je niet meer bij je ouders woont, je moet doen alsof je iemand anders bent en je je vader en moeder ontzettend mist? 61 verborgen brieven zijn teruggevonden. De brieven die ‘Lini’ en ‘Jan’ schreven aan hun ‘oom’ en ‘tante’ zijn speels, ontroerend, wereldwijs en intiem. Reis mee met Lini en Jan en ontdek door hun ogen het Ermelo van de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling ‘Verborgen Brieven’ is tot stand gekomen met bruiklenen van Stichting Behoud Oorlogsherinneringen en van het Joods Historisch Museum.

Openingstijden
Zaterdag10:30 - 16:30
Prijzen
kinderen: 2.75 volwassenen: 4.50
Lid VVVja
Terug