Ga naar inhoud

Hij komt, hij komt...

Sinterklaas komt weer naar Ermelo!

Wat kijken we er naar uit, Sinterklaas komt weer naar Nederland! Gelukkig rijdt hij ons niet voorbij en komt hij zaterdag 13 november 2021 weer aan in Ermelo.

De intocht zal een andere vorm krijgen dan andere jaren. Vanwege de coronamaatregelen zal er namelijk een doorlopende intocht zijn. Dat betekent dat Sinterklaas niet zal stilstaan bij een podium op het Raadhuisplein en er zullen geen optredens zijn op het Molenaarsplein. 

We zijn blij dat de intocht wel kan plaatsvinden, we verzoeken je zoveel mogelijk verspreid over de route te gaan staan, zodat het evenement veilig kan plaatsvinden.   
 

Route intocht 
De feestelijke intocht begint vanaf 13:30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum. Sint gaat per koets via de Gamma en kruising Groeneweg/ Dr. Holtropstraat richting het spoor. Via de Dr. van Dalelaan, het Schoolpad, de Kerklaan en Stationsstraat gaat de stoet naar het Raadhuisplein. Sinterklaas zal rond 14.00 uur bij het Raadhuisplein zijn en vanaf daar gaat Sinterklaas te voet verder door de Stationsstraat.  

Rond 14.45 uur zal de stoet bij de kruising met de Rietlaan (Rabobank) gearriveerd zijn en gaat dan in de koets verder richting het Molenaarsplein. Natuurlijk wordt er tijdens de intocht muziek gemaakt door de band Excelsior en het dweilorkest Neptunes.  
 

Pakjeshuis 
Helaas zullen er dit jaar geen activiteiten bij Het Pakjeshuis zijn vanwege de nieuwe coronamaatregelen.  

Bereikbaarheid 
Er zijn genoeg parkeergelegenheden rond het centrum en voor fietsen zijn er stallingsmogelijkheden. 

Sinterklaascomité actief 
De Sinterklaasintocht wordt jaarlijks georganiseerd door ongeveer 70 vrijwilligers met hulp van en in opdracht van het Centrummanagement en VVV Ermelo Buitenleven.  

 

We verzoeken je zoveel mogelijk verspreid over de route te gaan staan, zodat het evenement veilig kan plaatsvinden.
Terug