Ga naar inhoud

Klompenpaden

Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische cultuurlandschap. Indien mogelijk volgen ze een historisch pad en leiden ze over onverharde paden over landbouwgrond en landgoederen. Rust, kleine ruimte en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen de bewoners en wandelaars de geschiedenis van hun omgeving. Klompenpaden lopen gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. 

Het Pelserpad in Ermelo begint bij het station. Wandelen door weilanden, langs akkerranden en over historische en nieuwe landgoederen in het prachtige buitengebied van Ermelo. Ontdek het mooie buitengebied van Ermelo rond de buurtschappen Horst en Telgt. Rust, kleinschaligheid en een combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Het Pelserpad is een 14 kilometer lang klompenpad.

Het Speuldepad in de buurtschappen Staverden, Leuvenum en Speuld. Deze schitterende rondwandeling is 16 kilometer lang. U wandelt over landgoederen, langs beek en heide. Ervaar de mystieke sfeer van roepende pauwen en dansende bomen. De wandeling start bij de parkeerplaats van Landgoed Staverden in Ermelo. 

Deze klompenpaden zijn te koop bij VVV Ermelo. 

Terug