Ga naar inhoud

Wandelen in de herfst

Tijdens de herfstmaanden is Ermelo een betoverende bestemming voor wandelaars. De bladeren van eiken en beuken veranderen in warme tinten van geel, oranje en rood. De wandelpaden kronkelen zich een weg door de dichte bossen en paddenstoelen, in diverse vormen en kleuren, schieten uit de grond.

Vanaf de Parkeerplaats aan de Poolsweg starten diverse wandelroutes door het Leuvenumse Bos. U wandelt langs de kabbelende beek en door de weelderige bossen. Het Leuvenumse Bos is rijk aan wild. Er komen veel zwijnen en edelherten voor, maar ook kleinere dieren als de ree, de das en de vos. Langs de Leuvenumsche Beek wordt de ijsvogel vaak gezien.

Een ander prachtig wandelgebied is het Speulder- en Sprielderbos,  Dit oude en mystieke bosgebied staat bekend om zijn kronkelige bomen, sprookjesachtige sfeer en ongerepte natuur. Dit bos wordt ook wel het bos met de dansende bomen genoemd. Midden in het bos ligt het Solse Gat. Dit is een diepe kuil in het bos. Hier bestaat een legende over. Het perfecte startpunt voor een wandelroute is Restaurant Boshuis Drie.

Herfst-bossen-ermelo
Terug