Ga naar inhoud

Lammetjesdag 16 maart

Op 28 februari is het laatste lammetje van dit seizoen bij de Ermelose schaapskudde geboren. In totaal zijn er dit jaar 163 lammetjes geboren bij Stichting Schapedrift. Burgemeester Hans van Daalen en wethouder Ronald van Veen hebben de laatst geboren lammetjes geadopteerd om de schaapskooi te ondersteunen en het lammetjesadoptieplan te stimuleren. 

Nog tot en met Lammetjesdag op zaterdag 16 maart kunnen er lammetjes (symbolisch) geadopteerd worden, om zo de schaapskudde te ondersteunen, via www.schapedrift.nl of aan de balie van het bezoekerscentrum.

Nu het laatste lammetje geboren is kijken we uit naar Lammetjesdag! Dit is de enige dag in het jaar waarop het publiek door de schaapskooi mag lopen. De moederschapen zijn samen met hun lammetjes te bewonderen en te aaien. Op het erf zijn diverse versnaperingen te verkrijgen en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Zo is er een poppentheater en kunnen ze knutselen, wolvilten en geschminkt worden. Het terrein is 16 maart geopend van 10:30 tot 16:00 uur en de toegang is gratis, voor de kinderactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

 

Lammetjesdag
Terug