Ga naar inhoud

Lammetjesdag 2 april

Zaterdag 2 april zal de jaarlijkse Lammetjesdag bij de Ermelose Schaapskooi weer in volle glorie plaatsvinden! Een feestelijke dag van 10.00-16.00 uur, met tal van activiteiten voor alle leeftijden. Alles draait om de lammetjes die bij de kudde geboren zijn.

Op het terrein zijn er tal van activiteiten: er is een looproute door de Kooi, er zijn demonstraties schapen drijven en het beroemde en geliefde draaimolentje De Dieromdom is weer terug. Er zijn knutselactiviteiten, de grabbelton en schminken. Natuurlijk zijn er allerlei lekkernijen verkrijgbaar en is er live muziek.

Het is ook nog mogelijk om een lammetje te adopteren. Hiermee help je extra mee om de Ermelose kudde en kooi te behouden. De toegang voor lammetjesdag is gratis.

Schapen

De schaapskooi staat vol met lammetjes en moederschapen. Er zijn dit jaar 192 lammetjes geboren. Bezoekers kunnen ze van dichtbij bewonderen via een looproute door de kooi. De lammetjes zijn al behoorlijk gegroeid! In het weiland geeft een herder om 11.30 en 14.30 uur demonstraties schapen drijven met de hond. Het is mooi om te zien hoe de hond commando’s opvolgt en de schapen de gewenste kant op drijft.

Meer vermaak

Jonge kinderen kunnen rondjes draaien in het draaimolentje De Dieromdom, dat al fietsend wordt aangedreven Op de zolder van het bezoekerscentrum kunnen takkenbeesten of  toverballen geknutseld worden. Ook kun je iets leuks van schapenwol vilten of je kunt je laten schminken. En uiteraard kan naar hartenlust gespeeld worden in het speeltuintje en is er ook allerlei lekkers te eten en te drinken op het terrein. De toegang is gratis.

Bereikbaar

De Ermelose schaapskooi en het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn gelegen aan de Postweg 50 (alleen bereikbaar via de Drieërweg) te Ermelo. Meer informatie over de Ermelose schaapskooi is te vinden op de website www.schapedrift.nl

Terug