Ga naar inhoud

Expositie 'Drie Ermelose kunstenaars'

t/m 28 oktober

Omschrijving

In de exposite zal internationaal werk (schilderijen) van Viktor Majdandžić te zien zijn. Naast zijn werk zal er werk te zien van beeldhouwer/schilder Aalt Hijmissen en van schilder Chalak Osman. De exposanten zijn alle drie woonachtig in Ermelo.

Viktor Majdandžić is dit jaar weer geselecteerd voor de Biënnale in London waar hij in 2019 de 1e prijs voor Abstract Art ontving. Zijn werken zijn te zien geweest op meer dan 200 tentoonstellingen in 12 landen, waaronder recente tentoonstellingen in New York, Florence, Las Vegas, Montreal, Genève, Wenen, Londen, Berlijn, Mannheim, Rome, Helsinki, Brussel en Amsterdam.

Majdandžić exposeert weer in Kunstgalerie StEK in Ermelo, nadat hij enige tijd geleden in zowel in Museum Nagele als in Kunstkelder Putten een overzichtsexpositie heeft gehad van ruim 40 werken (www.majdandzic.nl  mail: info@majdandzic.nl)

Uit zijn collectie kiest hij voor de expositie in de Kunstgalerie  10-12 werken ter grootte van 120 x 120 cm, die ontstaan zijn in de 20e eeuw.

De schilderijen van Majdandžić zijn te beschrijven als een soort geologie op één vierkante meter, waarin natuurlijke processen zoals kristallisatie, erosie en sedimentatie op elkaar inwerken. Hierbij staan de geologische vormen met hun wetmatigheden voor kristallisatie en het vloeien en spatten van de verf voor erosie en sedimentatie.

Behalve de werken van Majdandžić zijn ook werken te zien van Aalt Hijmissen en Chalak Osman.

Aalt Hijmissen is schilder en tekenaar en is tijdens zijn reis door de USA gegrepen door de vele roestige oldtimers, die hij daar tegenkwam. Hieruit is zijn serie schilderijen “Still Shining” ontstaan. Ooit begonnen met het werken met hout trekt zijn hart toch weer steeds naar het maken van reliëfs en 3 D-werk in hout (houtsnijden). In de tentoonstelling zal met name het houten beeldhouwwerk te zien zijn. (www.rusty66art.com)

Als derde exposant zal Chalak Osman zijn werk tonen. De abstracte olieverfschilderijen van Chalak Osman kenmerken zich door diepte, ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Zijn werk straalt energie, evenwicht en harmonie uit. Chalak experimenteert met veel verschillende soorten stijlen en materialen. Toch blijft zijn eigen en unieke stijl in al zijn schilderijen herkenbaar.

Daarnaast herken je ook een andere kant van de wereld: Een wereld vol kleur en vreugde. (www.Chalak.nl)

Openingstijden
Dinsdag11:00 - 17:00 uur
Woensdag11:00 - 17:00 uur
Donderdag11:00 - 17:00 uur
Vrijdag11:00 - 17:00 uur
Zaterdag11:00 - 16:30 uur
Prijzen
Gratis


Locatie

StEK Ermelo
Terug