Ga naar inhoud

Zien & Doen

Museum Het Pakhuis

Kinderuitje Overdekt

Omschrijving

Het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe! Achter de schuifdeuren van Museum het Pakhuis gaat de schatkamer van het verleden voor je open. De nieuwe tentoonstelling is ROMEINEN ontmoeting met smaak

Letterlijk, want in Museum Het Pakhuis mag je kijken met je handen. Doe, voel, ruik, proef en pak het verleden vast in het Pakhuis!


In de nieuwe tentoonstelling ontdekt jong en oud van alles over de Romeinen én de Germanen. De jongste kinderen worden door de rat Finn meegenomen in de wereld van de Romeinen. 


Het aanleggen van een kamp was een strak georganiseerde activiteit. Als de manschappen aankwamen wisten ze precies wat ze moesten doen. In de tentoonstelling kun je het te weten kom!


De Germanen ontdekten een hele nieuwe eetcultuur; Romeinen aten bijvoorbeeld relmuizen! Een Germaanse gewoonte die de Romeinen overnamen was maaltijdsoep; een rijk gevulde soep met vooral veel vlees en brood. De Romeinse soldaten aten voornamelijk Puls, een soort hartige pap van graan met kruiden.  Ze kookten voor hun eigen groepje soldaten.

Kenmerken

HuisdierenHuisdieren niet toegestaan

Openingstijden

Dinsdag10:30 - 16:30 uur
Woensdag10:30 - 16:30 uur
Donderdag10:30 - 16:30 uur
Vrijdag10:30 - 16:30 uur
Zaterdag10:30 - 16:30 uur

Prijzen

€ 6,50
Volwassenen


€ 3,50
Kinderen


Locatie

Museum Het Pakhuis
Terug