Ga naar inhoud

Zien & Doen

Windkorenmolen “De Koe”

Omschrijving

Komt u ook een bezoekje brengen aan windkorenmolen 'De Koe' aan het Molenaarsplein in Ermelo? U kunt de molen bezichtigen en in de sfeervolle molenwinkel vindt u allerlei lekkernijen.

Op zaterdag is de molenaar aanwezig en draait de molen. Op woensdag- en vrijdagmiddag en op zaterdag is de winkel open en is er een gids aanwezig zodat u de molen kunt bezichtigen. De gids neemt u mee naar de zolders bovenin de molen en laaut u de prachtige techniek van de molen zien en vertelt u graag meer.


In de molenwinkel zijn van allerlei aan de molen gerelateerde producten te koop, zoals brood- en cakemixen, echte Veluwse pannenkoekenmixen en het bekende “Molenbier”, waarvoor de grondstof in de molen wordt gemalen. Ook kunt u een origineel Molenpakketje kopen om als cadeau te geven, bij thuiskomst na de vakantie of bij feestelijke gelegenheden. Vrijwilligers houden de winkel draaiend. In en om Molen 'De Koe' worden regelmatig allerlei festiviteiten gehouden. Deze worden georganiseerd door de vele vrijwilligers die de molen steunen.


De achtkantige stellingmolen werd in 1872 gebouwd en daarna in gebruik genomen als koren- en pelmolen. Na een tijd van gebruik en verval, brandde de molen in 1990 af. Omdat molen “De Koe” een beeldbepalend Rijksmonument in Ermelo is, werd in 2001 een stichting  opgericht met als doel de molen weer in ere te herstellen. Molenstichting De Koe is daarin geslaagd met behulp van bijdragen van particulieren, sponsors, overheids- en private instellingen. Sinds december 2008 beschikt Ermelo daardoor weer over een prachtige, maalvaardige en door wind aangedreven molen. Voor alle informatie: http://www.molendekoe.nl.

Openingstijden

Vrijdag13:30 - 16:30 uur
Zaterdag10:30 - 16:30 uur
Woensdag 13:30 - 16:30 uur (alleen van 1 april - 1 oktober) Op deze dagen is bezichtiging mogelijk en is er een molengids aanwezig voor uitleg. De toegang is gratis. Op de zaterdagen is het molenaarsteam aanwezig en draait de molen. Voor groepen kan een aparte bezichtigingsafspraak gemaakt worden via info@molendekoe.nl

Locatie

Windkorenmolen “De Koe”
Terug