Ga naar inhoud

Zien & Doen

Bosbessenkwekerij De Pollekamp

Adres
Bosbessenkwekerij De Pollekamp
Watervalweg 98
3851 VD ERMELO
Bekijk op Google Maps
Omschrijving

Bosbessenkwekerij De Pollekamp is een tuindersbedrijf waar men gespecialiseerd is in de teelt van Blauwe bessen. De bessenvelden liggen tezamen met houtwallen, bosranden en lanen verspreid over een parkachtig terrein. Op onze kwekerij is alleen zelf pluk van bosbessen mogelijk. U kunt ze dus niet geplukt en wel in bakjes kopen.Tijdens de oogst kunt u zelf blauwe bessen komen plukken. In de landwinkel krijgt u een plukemmertje mee en op een aangewezen veld kunt u dan plukken zoveel u wilt. Als u genoeg heeft kunt u het emmertje in de landwinkel laten wegen.

Op de kwekerij is een gezellig bosbessenpaviljoen aanwezig waar men in juli en augustus terecht kan voor de zelf pluk van Blauwe bessen. Lekker om zo op te eten maar ook om er heerlijke jam of sap van te maken. Blauwe bessen zijn goed in te vriezen zodat u er het gehele jaar van kunt genieten. In het bosbessenpaviljoen zijn verder allerlei (streek-) producten te koop waar de bessen in zijn verwerkt zoals jam, sap, thee, bier, wijn, bessen op brandewijn, honing, etc.
Op het terras bij de winkel, pal naast een Blauwe bessenveld, kunt u genieten van koffie, thee, limonade, ijs of bijvoorbeeld pure bessensap.

Openingstijden
Dinsdag10:00 - 17:00
Woensdag10:00 - 17:00
Donderdag10:00 - 17:00
Vrijdag10:00 - 17:00
Zaterdag10:00 - 15:00

Dinsdag 27 juni t/m zaterdag 2 september geopend op bovenstaande dagen.

Type bedrijfgroente en fruit
Rondleidingenja
Type winkeleten en drinken
Terug