Ga naar inhoud

Zien & Doen

Bosbessenkwekerij De Pollekamp

Omschrijving

Bosbessenkwekerij De Pollekamp is een tuindersbedrijf waar men gespecialiseerd is in de teelt van Blauwe bessen. De bessenvelden liggen tezamen met houtwallen, bosranden en lanen verspreid over een parkachtig terrein.

Op onze kwekerij is alleen zelf pluk van bosbessen mogelijk. U kunt ze dus niet geplukt en wel in bakjes kopen. Tijdens de oogst kunt u zelf blauwe bessen komen plukken. In de landwinkel krijgt u een plukemmertje mee en op een aangewezen veld kunt u dan plukken zoveel u wilt. Als u genoeg heeft kunt u het emmertje in de landwinkel laten wegen.


Op de kwekerij is een gezellig bosbessenpaviljoen aanwezig waar men in juli en augustus terecht kan voor de zelf pluk van Blauwe bessen. Lekker om zo op te eten maar ook om er heerlijke jam of sap van te maken. Blauwe bessen zijn goed in te vriezen zodat u er het gehele jaar van kunt genieten. In het bosbessenpaviljoen zijn verder allerlei (streek-) producten te koop waar de bessen in zijn verwerkt zoals jam, sap, thee, bier, wijn, bessen op brandewijn, honing, etc.
Op het terras bij de winkel, pal naast een Blauwe bessenveld, kunt u genieten van koffie, thee, limonade, ijs of bijvoorbeeld pure bessensap.

Kenmerken

Type winkelEten en drinken

Openingstijden

De Pollekamp is geopend vanaf laatste dinsdag van juni t/m eerste zaterdag van september. Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Locatie

Bosbessenkwekerij De Pollekamp
Terug