Ga naar inhoud

Veluwse Wandeldagen 8, 9 en 10 februari

Wandelschoenen aan en gaan! Ook dit jaar organiseren diverse VVV’s op de Veluwe wederom de Veluwse Wandeldagen. Starten kan op de volgende locaties; VVV Elburg, VVV Nunspeet, VVV Harderwijk, VVV Ermelo en VVV Putten.
Van 8 tot en met 10 februari kun je op verschillende locaties in vijf gemeenten een prachtige wandelroute starten. Loop over heidevelden, door bossen en langs prachtige cultuurlandschappen en zie onderweg de pareltjes van deze Noord-Veluwse dorpen. Gecombineerd met iets lekkers voor onderweg en een kleine lunch kun je tijdens de Veluwse Wandeldagen het sportieve met het aangename combineren!

Tijdens de Veluwse Wandeldagen biedt iedere locatie één specifieke route aan met een lengte van zo’n 11 tot 16 kilometer. Deze route is tijdens de wandeldagen vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur verkrijgbaar bij de deelnemende VVV’s. Bij vertrek krijg je de route, een versnapering en een bon waarmee je ergens een kleine lunch kunt gebruiken. Deelnemen kost € 12,95 per persoon. Aanmelden is niet nodig, je kunt je gewoon in de ochtend melden bij de VVV en dan krijg je de route van ons mee. 

Het idee van de Veluwse Wandeldagen is om drie dagen op verschillende locaties te starten, waardoor u steeds een andere omgeving ziet en van de verschillende arrangementen kunt genieten. Starten kan in Elburg, Ermelo, Nunspeet, Putten en Harderwijk. Ieder locatie biedt dus een eigen route met een eigen arrangement. Wil je geen drie dagen wandelen? Een of twee dagen meedoen kan natuurlijk ook!

De wandelroute vanuit VVV Ermelo loopt richting de Ermelosche Heide. Tijdens de wandeling door het bos en over de heide komt u langs de schaapskooi en bezoekerscentrum Ermelosche heide. Hier kun je veel informatie vinden over de schapen, honden en de natuur in de omgeving. De wandelroute is 15 kilometer lang en er is een mogelijkheid om de route te verkorten naar 10 kilometer. 

Wil jij meedoen met de Veluwse Wandeldagen maar woon je net iets te ver weg? Maak er een minibreak van en kom overnachten! Zo beleef je een heerlijke wandelvakantie in één van de mooiste en rustigste delen van de Veluwe, waar de wandelpaden goed zijn en je kunt genieten van de authentieke dorpen. Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in Ermelo

Meer informatie over de Veluwse Wandeldagen is te vinden op www.veluwsewandeldagen.nl

Veluwse Wandeldagen
Terug