Ga naar inhoud

Tentoonstelling ROMEINEN ontmoeting met smaak

In Museum Het Pakhuis is een nieuwe tentoonstelling geopend. Ontdek de Romeinen op de Veluwe! Wat kwamen zij hier doen en hoe kwamen ze naar Ermelo? Wat is een marskamp? En wat aten die Romeine eigenlijk? Kom het ontdekken bij de tentoonstelling ROMEINEN, ontmoeting met smaak! 

In de nieuwe tentoonstelling ontdekt jong en oud van alles over de Romeinen én de Germanen. De jongste kinderen worden door de rat Finn meegenomen in de wereld van de Romeinen. Het aanleggen van een kamp was een strak georganiseerde activiteit. Als de manschappen aankwamen wisten ze precies wat ze moesten doen. Wil jij weten wat ze deden? In deze tentoonstelling kun je het te weten komen!

Wist jij dat de Germanen letterlijk de vruchten plukten van de komst van de Romeinen? De Romeinen namen bijvoorbeeld de walnoot, tamme kastanje, perziken en druiven mee hier. En ook…. de kip! De Germanen ontdekten een hele nieuwe eetcultuur; Romeinen aten bijvoorbeeld relmuizen! Een Germaanse gewoonte die de Romeinen overnamen was maaltijdsoep; een rijk gevulde soep met vooral veel vlees en brood.

De Romeinse soldaten aten voornamelijk Puls, een soort hartige pap van graan met kruiden zoals bijv. knoflook en spek. Ze kookten voor hun eigen groepje soldaten en in het kamp werd voor alle soldaten brood gebakken in ovens. Hiervan hebben we de restanten gevonden bij het marskamp in Ermelo.

Het museum isgeopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur.

De toegangsprijs bedraagt volwassenen € 6,50 en kinderen 4 t/m 13 jaar € 3,50

Museum Het Pakhuis

Molenaarsplein 24

3851 MZ Ermelo

Tel: 0341-760777

Museum Het Pakhuis Ermelo
Museum Het Pakhuis Ermelo
Museum Het Pakhuis Ermelo
Museum Het Pakhuis Ermelo
Terug