Ga naar inhoud

Wijn en spijs proeverij Portugal

15 juni

Omschrijving

Het rijke aanbod aan druiven in Portugal is natuurlijk niet te missen. Minstens 250 verschillende soorten groeien in dit land die gebruikt worden voor het wijnmaken.

De vele verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. Feniciërs, Romeinen, Moren, Germanen, Fransen en Spanjaarden lieten allemaal hun stempel achter op de lokale wijnmakerij. Vervolgens zorgde een lange periode van isolatie ervoor dat Portugal maar weinig uitwisselde met andere wijnproducenten als Spanje en Frankrijk, met als gevolg dat de Portugese wijnmakers zich vooral concentreerden op de unieke smaken in hun eigen druivensoorten.

Het aanbod van karakteristieke druiven van topkwaliteit is dan ook indruwekkend: Touriga Nacional, Touriga Franca, Trincadeira, Aragonez, Baga, Castelão, Alvarinho, Arinto, Viosinho en nog veel meer. Deze druiven zijn verantwoordelijk voor het unieke karakter van de Portugese wijnen. Wijnliefhebbers kunnen hier dan ook genieten van een breed en indrukwekkend aanbod van verschillende smaken. Kortom, niet alleen port te verkrijgen dus! 

Met deze proeverij worden de juiste portugeese hapjes bij de lekkerste wijnen gezocht. Ben je benieuwd?! 

Openingstijden
zaterdag 15 juni 20:00 - 22:00 uur
Prijzen
€ 42,50
Volwassenen


Locatie

Het Drankenkabinet
Terug