Ga naar inhoud

Veluwse TrailRun

04 september 2021

Omschrijving

Bij de Schaapskooi Ermelo zal het startsein worden gegeven voor de Veluwse TrailRun. De Veluwse TrailRunners kunnen kiezen uit de afstanden 10km, 16km, 23km of 30km.

De twee langste afstanden gaan langs en door het ‘Solse Gat’. TrailRunners kunnen hun parkoers volgen doordat de Trails volledig zijn uitgezet met herkenbare tekens. Tevens krijgen deelnemers aan de 23km en 30km via een link het GPX-bestand van de Trails toegestuurd. Deze kunnen dan middels een Carmin- of Polar GPS-horloge geinporteerd worden.

Nieuw onderdeel
Een van de twee nieuwe onderdelen waar de organisatie trots op is, is de 1km voor verstandelijk beperkten. Zij kunnen ‘gratis’ inschrijven en dit onderdeel start als eerste op 4 september. Meer dan toepasselijk in Ermelo als zorgdorp. Deze groep deelnemers zal in een apart onderkomen in de schaapskooi worden ontvangen alwaar zij het startnummer en een gratis T-shirt zullen krijgen. Na de finish ontvangen ze de fraaie Veluwse TrailRun medaille en voor zij naar huis gaan nog een gezond lunchpakket.

TrailWalkers
Een ander sportief toegevoegd onderdeel tijdens de Veluwse TrailRun is de TrailWalk van 15km en 23km. Deze start nabij NS-Ermelo. Wandelaars gaan via het dorp Ermelo, de Groevebeekse Heide, door het bos, de Ermelose Heide en uiteindelijk richting finish bij de Schaapskooi. TrailWalkers lopen het laatste gedeelte nagenoeg hetzelfde parkoers als de TrailRunners. Deelnemers worden gratis met pendelbussen teruggebracht naar NS-Ermelo. Alle wandelaars krijgen bij de start een routebeschrijving en kunnen tevens via een app de Trails laden en volgen.

Openingstijden
Zaterdag11:00 - 18:00
Terug