Ga naar inhoud

Koffieconcert Arwen Ensemble

23 december

Omschrijving

In de foyer van het Huis van Ermelo worden regelmatig gratis koffieconcerten gegeven. Iedere keer neemt een ander muziekgezelschap je mee op een muzikale reis. Dit keer het Arwen Ensemble.

Bij het concert op 23 december 2023 speelt Arwen onder meer: Solitude van Ioan Dobrinescu, Córdoba van Isaac Albéniz en verder muziek van Edvard Grieg en Astor Piazzolla.

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart speelt dwarsfluit, Karin Vrieling: klarinet en Simone Colicchia: accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaardbezettingen.

Vaak gehoorde opmerkingen na optreden door Arwen zijn: ‘wat een bijzondere combinatie’ en ‘wat klinkt dat mooi samen’. Arwen speelt muziek die uiteenloopt van bekende en onbekende klassieke tot hedendaagse composities en volksmuziek.

Ook staan regelmatig werken op de lessenaar die speciaal voor Arwen gecomponeerd of gearrangeerd zijn. Het ensemble bracht twee cd’s uit, de meest recente is getiteld ‘Droomreiziger’ en bevat werken van Edvard Grieg, Maurice Ravel, Sean Salamon en Mariska van der Vaart.

Openingstijden
zaterdag 23 december 10:30 - 12:00 uur
Prijzen
Gratis


Locatie

Foyer Huis van Ermelo
Terug