Ga naar inhoud

Bierfeest

05 augustus, 06 augustus

Omschrijving

Elk jaar in het 1e weekend van augustus (vrijdag & zaterdag) vindt het Burg Bieren Bierfeest in Ermelo plaats. Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Dit jaar wordt het gehouden op 5 en 6 augustus.

Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er gezellige dagen van te maken.

Vrijdag 5 augustus 2022 – van 15.00 tot 22.00 uur
Zo’n 18 Nederlandse brouwerijen zullen deze eerste dag aanwezig zijn met hun eigen speciaalbieren. En als aanvulling zijn er dan een aantal restaurants uit de regio die heerlijke hapjes voor u bereiden. Een grote bier & spijs proeverij.

Zaterdag 6 augustus 2022 – van 12.00 tot 20.00 uur
Op zaterdag is het festival 2x zo groot. Er zijn dan 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 200 speciaalbieren om te proeven. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Openingstijden
vrijdag 05 augustus 15:00 - 22:00 uur
zaterdag 06 augustus 12:00 - 20:00 uur
Prijzen
€ 15,00
Volwassenen
Hiervoor krijgt u een festivalglas (deze heeft u nodig voor het nuttigen van consumpties), 2 consumptiemunten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten € 3,- per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij.

Terug