Ga naar inhoud

De Zwarte Boer

Veluwe Ermelo Leuvenumse bossen

Omschrijving

De Zwarte Boer is gelegen in de prachtige bossen van Landgoed Leuvenum en kunt u terecht voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak, gezellige borrel en een smaakvolle lunch.

DE GELAGKAMER


Het oudste gedeelte van De Zwarte Boer, 'De Gelagkamer', dateert uit het jaar 1600. Geniet van een knapperend haardvuur bij onze monumentale schouw met het prachtige tegelplateau met hierop Koning Willem II en Anna Paulowna. Tijdens de ingrijpende restauratie vonden wij een schitterende estriken vloer welke verstopt lag onder een plankenvloer en vloerbedekking. Deze is inmiddels volledig gerestaureerd.
De oude kast en bedstee, dateren nog uit de tijd dat alleen de welgestelde handelsreizigers zich een overnachting konden permitteren. Wist u trouwens dat de bedstee niet zo groot was omdat de mensen vroeger een stuk kleiner waren? Men sliep half zittend omdat men bang was dat het bloed naar het hoofd zou stijgen.


OUDE KEUKEN


De oude keuken is onderdeel geworden van de Luncherie! Hier staat ook het oude, hout gestookte fornuis met schitterend tegelplateau. Één van de vele verloren schatten uit het 'Oude Huis Leuvenum'.
In 2015 heeft dit gedeelte een make-over ondergaan. U kunt hier plaatsnemen op onze loungebank of comfortabele stoelen. Ideaal voor kleine gezelschappen tot 8-10 personen. Vanuit deze positie heeft u zicht op onze prachtige wijnklimaatkast waar u uw favoriete en perfect gekoelde wijn kunt kiezen.


GROTE EETKAMER


De Grote Eetkamer aan de voorzijde is sinds 2020 ook onderdeel van de Luncherie. De Grote Eetkamer is de plek om ontspannen te lunchen!

Openingstijden

Maandag10:30 - 18:00 uur
Dinsdag10:30 - 18:00 uur
Woensdag10:30 - 18:00 uur
Donderdag10:30 - 20:00 uur
Vrijdag10:30 - 20:00 uur
Zondag10:30 - 20:00 uur

Locatie

Luncherie De Zwarte Boer
Terug