Ga naar inhoud

De Boterlap

Omschrijving

Sinds jaar en dag neemt het grand café van de Boterlap (voorheen bekend als de Schout van Ermel), met zijn historische bar, een prominente plek in aan de rand van Ermelo.

Van jong tot oud weet men deze plek te vinden voor een goed getapt Heineken pilsje, meer dan 10 speciaal bieren van de tap en ruim 20 soorten op de fles met bijbehorend glaswerk.


Ook een frisse gin-tonic, een single malt whisky, of gewoon een goed glas wijn aan de bar, onder het genot van ouderwets gezellig bar personeel. In de weekenden is de Boterlap Ermelo nog steeds een druk bezochte uitgaansgelegenheid om je stapavond mee af te trappen.

Restaurant
Het restaurant van de Boterlap in Ermelo heeft een open keuken waarbij de houtskoolgrill centraal staat. Vanaf 2018 zwaait Omar Dahak de scepter in de keuken en heeft hij gekozen voor een laagdrempelig concept met pure, herkenbare ingrediënten. Zo werken veel van onze leveranciers op een duurzame wijze en heeft de smaak altijd de hoogste prioriteit.
Naast onze Veluwse appeltaart en Franse vloerbroden ‘Vanmenno’ , hebben we o.a. ook onze fameuze varkenshaas saté, gerijpt Gasconne en Simmenthaler rund van ‘de Lindenhoff’ in Baambrugge en kraakverse vis, schaal- en scheldieren bereid op onze authentieke houtskoolgrill.
Naast onze vlees bereidingen staan alle dagen van de week volledig in het teken van een ‘fish market’. De zee bepaalt aan de hand van het seizoen namelijk wat er gegeten wordt en ‘Schmidt zeevis’ uit Rotterdam komt ze alle dagen vers leveren.

Gedurende het hele jaar maken we gebruik van ons terras, waarbij onze gasten zoveel mogelijk in de zon en uit de wind kunnen genieten van deze unieke plek aan de rotonde. Met een brede luifel, glazen windschermen en behaaglijke terras heaters kunt u tot in de late uurtjes rustig en warm blijven zitten. Onder het genot van een hapje en een drankje al rustig aanschouwend wat Ermelo in en weer uit rijdt.

Kenmerken

Type eetgelegenheidRestaurant
Specialiteit keukenGrill
=

Openingstijden

Maandag10:00 - 01:00
Dinsdag10:00 - 01:00
Woensdag10:00 - 01:00
Donderdag10:00 - 01:00
Vrijdag10:00 - 01:00
Zaterdag10:00 - 01:00
Zondag10:00 - 01:00

Locatie

De Boterlap
Terug