Ga naar inhoud

Expositie 'Salon hanging’ in Kunstgalerie StEK

t/m 13 juli

Omschrijving

Salon hanging geeft aan dat de schilderijen niet op de moderne wijze, maar op de wijze, zoals deze eeuwen geleden plaatsvond, getoond worden. Tegenwoordig worden schilderijen vaak met tussenruimte naast elkaar opgehangen. Vroeger werden de muren echter van onder tot boven vol gehangen.

Voor de expositie zijn meerdere kunstwerken door de kunstenaars van StEK  aangeleverd om de traditionele sfeer op te roepen. Onder andere zijn er kunstwerken te zien van Karel Hoenderdos (5 schilderijen), Rob de Haan (4 bronzen beelden) en Margot Beckschebe (4 textielkunstwerken).
Karel Hoenderdos heeft voor de expositie een bijzonder thema geselecteerd: de prehistorische rotsgravures die op Tenerife gevonden zijn. Het bijzondere is dat deze gravures nog steeds niet ‘vertaald’ kunnen worden, en dus een voor ons mysterieuze boodschap bevatten. De schilderijen van Karel zijn dus geen abstract werk, geen etnische kunst, maar puur realisme. Het wijkt sterk af van zijn normale werk.
Rob de haan is beeldhouwer en werkt voornamelijk met brons. Zijn beelden blijven herkenbaar, maar vervolgens voegt de kunstenaar er een extra dimensie aan toe. Door te spelen met de proporties bijvoorbeeld, door te variëren in expressie en door te werken met verschillende patina’s, die de kleur van de beelden bepalen.
Margot Beckschebe is textielkunstenaar en is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en toepassingen van verschillende technieken, waaronder vilten, het werken met vloeibaar rubber, mouleren en het maken van vliezen maar ook experimenteel haken, breien, borduren en macrame . Hierdoor is haar werk voortdurend in beweging en is iedere combinatie van techniek een inspiratie voor een volgend werk. De laatste jaren speelt de milieuvervuiling door plastic een prominente rol in het verhalende aspect in haar kunstwerken.

Genoemde kunstenaars hebben bijzondere en intrigerende kunstwerken aangeleverd en hebben ieder hun eigen "kunstvorm”.  Daarnaast zijn er nog een groot aantal kunstwerken, die zeker de moeite waard zijn om te komen kijken.

Openingstijden
Dinsdag11:00 - 17:00 uur
Woensdag11:00 - 17:00 uur
Donderdag11:00 - 17:00 uur
Vrijdag11:00 - 17:00 uur
Zaterdag11:00 - 17:00 uur
Op zaterdag is de expositie te bezichtigen tot 16.30 uur.
Prijzen
Gratis


Locatie

Galerie StEK
Terug