De Romeinse keuken
17 juli, 02 augustus, 21 augustus
Omschrijving
Wat aten de Romeinen? Die vraag wordt beantwoord aan de hand van een heel oud kookboek. De re coquinaria. Ze gebruikten specerijen, amforen vol garum (vissaus) en verschillende kruiden. Maar er staan nauwelijks bereidingswijzen in het boek en hoeveelheden van ingrediënten ontbreken vaak.
Het wordt dus een kwestie van proeven en ruiken. In Museum Het Pakhuis wordt uitgelegd hoe er gekookt werd en natuurlijk gaan de bezoekers ook zelf aan de slag. Tijdens deze gezinsactiviteit wordt er Romeinse kruidenkaas gemaakt en gegeten.
Openingstijden
woensdag 17 juli | 11:00 - 16:00 uur |
vrijdag 02 augustus | 11:00 - 16:00 uur |
woensdag 21 augustus | 11:00 - 16:00 uur |
Prijzen
€ 6,50
Volwassenen
€ 3,50
Kinderen
Volwassenen
€ 3,50
Kinderen
Locatie
Museum Het Pakhuis