Ga naar inhoud

De Romeinse keuken

17 juli, 02 augustus, 21 augustus

Omschrijving

Wat aten de Romeinen? Die vraag wordt beantwoord aan de hand van een heel oud kookboek. De re coquinaria. Ze gebruikten specerijen, amforen vol garum (vissaus) en verschillende kruiden. Maar er staan nauwelijks bereidingswijzen in het boek en hoeveelheden van ingrediënten ontbreken vaak.

Het wordt dus een kwestie van proeven en ruiken. In Museum Het Pakhuis wordt uitgelegd hoe er gekookt werd en natuurlijk gaan de bezoekers ook zelf aan de slag. Tijdens deze gezinsactiviteit wordt er Romeinse kruidenkaas gemaakt en gegeten.

Openingstijden
woensdag 17 juli 11:00 - 16:00 uur
vrijdag 02 augustus 11:00 - 16:00 uur
woensdag 21 augustus 11:00 - 16:00 uur
Prijzen
€ 6,50
Volwassenen


€ 3,50
Kinderen


Locatie

Museum Het Pakhuis
Terug