Ga naar inhoud

Zien & Doen

Tentoonstelling Pracht en Praal

Omschrijving

Na een grootschalige renovatie heeft Paleis het Loo opnieuw de deuren geopend voor publiek. Op de Veluwe wordt het ‘royaal genieten’! Museum Het Pakhuis sluit aan bij het koninklijke thema met een speciale expositie met een adellijk tintje.

Ermelo en de witte pauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt het dier overal in het straatbeeld tegen: in kunstwerken op rotondes en pleinen, in de cirkels om de bomen, in het gemeentewapen. Maar wie het ‘boeket van veren’ wil aanschouwen, moet naar Staverden reizen; de kleinste stad van de Benelux.


Met de veren van de pauw is geschiedenis geschreven. In Pracht en Praal maak je een tijdreis van de Late Middeleeuwen naar het heden. Je ontmoet de interessante adellijke bewoners van Kasteel Staverden. Onderweg proef je iets van de sfeer van weleer. De pauwengalerij toont je de innige band tussen Ermelo en het dier. En sla na een statig portret vooral je vleugels uit naar de witte trots van Ermelo.


Natuurlijk is er ook een vorstelijk ontvangst voor de jonge museumbezoekers. Ontmoet de stoere ridders en beeldschone jonkvrouwen van toen en schrijf je eigen minnelied. Waan je een echte kasteelbewoner met je eigen wapenschild en lakzegel. Maar let op: een echte heer of dame weet ook hoe de tafel gedekt hoort te zijn.


Hul je in de Pracht en Praal van Ermelo. Ontdek de stand van Staverden in Museum Het Pakhuis!

Openingstijden

Dinsdag10:30 - 16:30 uur
Woensdag10:30 - 16:30 uur
Donderdag10:30 - 16:30 uur
Vrijdag10:30 - 16:30 uur
Zaterdag10:30 - 16:30 uur

Prijzen

€ 5,00
Volwassenen


€ 3,00
Kinderen
Kinderen 4 t/m 13 jaar

Gratis
Museumpas


Locatie

Museum Het Pakhuis
Terug