Ga naar inhoud

Zien & Doen

Heidegolfbaan De Ullerberg

Omschrijving

De Ullerberg is een bijzondere locatie met één van de weinige privé-golfbanen in Nederland. Midden in de natuur met rondom stilte en natuur. De prachtige 9 holes heidegolfbaan is een levende herinnering aan de begindagen van de golfsport in Nederland.

De gekwalificeerde baan is aangelegd in 1923 naar een ontwerp van Gerry del Court van Krimpen.


De golfbaan is een unieke 9-holes natuurbaan, wat betekent dat u op ‘geschoren’ heide speelt met greens die natuurlijk opgaan in het landschap. De langste hole is 423 meter, de kortste 106 meter. De totale lengte bij 18-holes bedraagt 5130 meter voor de heren en 4616 meter voor de dames. Desondanks speelt de baan aanzienlijk langer dan een conventionele grasbaan door het gebrek aan rol op de gemaaide heide.
Een lokale regel is dat de golfbal op de fairways, in de bunkers en in de rough mag plaatsen binnen één stoklengte, dit ter behoud van de natuur. Trolleys en spikes zijn toegestaan. Roken is niet toegestaan. Green fee is 40 euro per persoon voor 9 of 18 holes.   


De golfbaan exclusief voor u.

Organiseer een golfdag voor vrienden, familie of collega’s. Het sprookjesachtige uitzicht, de stilte en de ervaring van golfen op heide enkel voor uw gezelschap. Van maandag tot en met vrijdag is de gekwalificeerde heidegolfbaan exclusief voor uw gezelschap te reserveren. Green fee tot 12 personen 750 euro. Vanaf 12 personen 65 euro per persoon.

Kenmerken

ReserverenReserveren verplicht
=

Locatie

Heidegolfbaan De Ullerberg
Terug