Brasserie Staverden. afbeelding 1Brasserie Staverden. afbeelding 2Brasserie Staverden. afbeelding 3Brasserie Staverden. afbeelding 4

Brasserie Staverden.

Brasserie Staverden ligt midden in de kasteeltuin van Landgoed Staverden en een van de meest unieke locaties op de Veluwe. De Brasserie bestaat uit twee ruimtes; de Orangerie en de Serre. De Orangerie werd vroeger gebruikt voor het overwinteren van grote (tropische) planten die niet tegen de Nederlandse vorst waren opgewassen. De graven hadden deze grote planten als uiting van hun rijkdom. Waar de huidige Serre is was ooit een zwembad. Beide ruimtes zijn verschillend en met veel zorg ingericht. De stoelen hebben achterop een embleem van de pauw en komen uit Istanbul.

De Brasserie heeft een eigen kas en moestuin. Hier wordt het hele jaar door diverse kruiden, groenten en fruit geteeld door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Staverden. Vroeg in het voorjaar wordt een teeltplan gemaakt en worden de eerste zaadjes opgekweekt in de kas. In de moestuin groeien diverse kruiden, sla, boontjes, asperges, bieten, aardpeer, courgettes, wortels, uien, pompoenen en bleekselderij en in de kas vindt u diverse druiven, meloenen, verse munt, aubergines, paprika’s en cherrytomaatjes. Iedereen kan gerust een kijkje komen nemen of zich aanmelden als vrijwilliger.
Chef-kok Sjaak Kempeneers kookt grotendeels met eigen groenten en kruiden en combineert dit met ambachtelijke streekproducten. Zo wordt het brood gemaakt van graan uit nabijgelegen graanvelden en het vlees komt eveneens uit de omgeving. De gerechten wisselen dus ook met de seizoenen mee en worden allemaal gecreëerd door de keuken.  
Herfst & wildTijdens de herfst kunt u in de Brasserie weer genieten van diverse wildgerechten. Sjaak zorgt in deze periode voor een mooie wildproeverij en een aantal gerechten op de menukaart. Landgoed Staverden is omgeven met wild dus naast het proeven kunt u ook mee met een van de excursies of de expositie wildfotografie bezoeken. 
Gasten kunnen ook regelmatig genieten van de diverse activiteiten die worden georganiseerd bij de Brasserie. Dit najaar zijn er weer diverse culinaire proeverijen. Een sigarenproeverij met Hans van Werven, wijn en portproeverij met ons wijnhuis en workshops luxe hapjes maken en bonbons met de Chef. Gezellig, lekker en leerzaam; u bent welkom.

Locatie

Brasserie Staverden.
Uddelermeerweg 2
3852 NT ERMELO NL

Contactgegevens

Website: http://www.beleefstaverden.nl
Telefoon: 085 486 4000

Openingstijden

Woensdag:
12:00 - 21:00
Donderdag:
12:00 - 21:00
Vrijdag:
12:00 - 21:00
Zaterdag:
11:00 - 21:00
Zondag:
11:00 - 21:00

ma, di: gesloten

Prijzen

Voor de prijzen van diverse dranken, koffie, gebak, lunch, high tea en dinergerechten kunt u naar onze online menukaart www,beleefstaverden,nl

Extra informatie

Recreatie
Fietsroutesja
Wandelroutesja
Voorzieningen gehandicapten
ITS geclassificeerdja
Toegankelijk voor gehandicaptenja
Aangepast voor gehandicaptenja
rolstoeltoegankelijk toiletja
Rook en Dier-vrij (ivm Cara)ja
rolstoel (op aanvraag) beschikbaarja
gehandicaptenparkeerplaatsja
Vervoer
Autovrij terreinja
Eigen parkeerterreinja
Parkeergarageja
Parkeergelegenheid bussenja
Fietsenstallingja
Betaald parkerenja
Doelgroep
gezinnenja
jongerenja
volwassenenja
seniorenja
Capaciteit
Aantal couvertsja
Toelichting capaciteitja
Lidmaatschappen
Lid VVVja
Faciliteiten (Accommodatie)
Terrasja
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkhedenja
Eetgelegenheid
Type eetgelegenheidja
Contactinfo zakelijk
E-mailja
Telefoonja
< Terug