Ga naar inhoud

Verhalen

Wandelen rond Oud Groevenbeek en Nieuw Groevenbeek

Wij verkopen bij de VVV een mooie wandelroute door het gebied rond Groevenbeek. Deze wandelroute voert u langs de landgoederen Oud en Nieuw Groevenbeek. Deze landgoederen staan in een aanééngesloten gebied dat wordt gescheiden door de drukke Putterweg. Deze mooie wandeling is 8 km. lang. Met behulp van het kaartje achterin het boekje is de route te verkorten of verlengen.

Landgoed Oud Groevenbeek is schitterend. De villa wordt in 1907 gebouwd in Jugendstil. In de volksmond werd deze bijzonder villa vaak aangeduid als 'het kasteeltje'. In 2013 wordt Oud Groevenbeek verbouwd. Er zijn nu vijf landgoedsuites in ondergebracht. Deze prachtige suites zijn voor de verhuur. 

Ook komt u langs de watertoren. Een prachtig gebouwtje in middeleeuwse stijl uit 1912. De kelder is door Natuurmonumenten beschikbaar gemaakt als winterverblijf voor vleermuizen.

Landgoed Nieuw Groevenbeek heeft een geheel ander karakter. Kenmerkend zijn de vele, (veelal houten) woon- en vakantiehuisjes. Ze liggen verspreid over het landgoed.

Tijdens deze wandeling geniet u ook ruimschoots van de prachtige natuur in dit gebied. U loopt door de bossen en over een prachtig ruig heideveld. 

Deze wandeling is een echte aanrader! 

Groevenbeekwandelroute van Stichting Natuur- & Milieuplatform Ermelo kost € 3,50 en is te verkrijgen bij VVV Ermelo aan de Stationsstraat 20 

(De mooie winterfoto op de homepage is van @hbrouwer1974 via Instagram)

Terug