Ga naar inhoud

Verhalen

Wandelen over het weidse Pelserpad

Bewandel het Pelserpad eens!

Het is heerlijk om een Klompenpad te lopen. Klompenpaden zijn wat langere wandelingen die meestal gaan door weilanden en langs akkerranden.

Rondom Ermelo loopt het Pelserpad. Deze wandeling van 14 kilometer is een aanrader! De weidste vergezichten en de rust zijn kenmerkend.

Het Nonnenpad

Dwars door een akker loopt een oud voetpad. Dit voetpad is een voorzetting van het Puttense Nonnenpad. Volgens de overlevering heet dit pad zo omdat er precies twee nonnen naast elkaar konden lopen.

Horst en Telgt

Al wandelend komt u door de buurtschappen Horst en Telgt. Ermelo bestaat al zeker 1150 jaar. Lange tijd bleef het dorp best klein. De aanwezigheid van een kerk, molen en smidse maakte het dorp voor de buurtschappen belangrijk. Tegenwoordig is het ruim en zeer prettig wonen in Horst en Telgt. Ook komt u er al eeuwenlang veel boerenbedrijven tegen. Een aantal boerenbedrijven ontplooiden nevenactiviteiten op het gebied van recreatie. Hier zijn nog steeds voorbeelden van te vinden, zoals De Aalbertshoeve, Hoeve Kindergoed en BoerderijPret.

’s Heerenloo

In 1891 startte op landgoed ’s Heerenloo een zorginstelling voor kinderen met een verstandelijke beperking. Al snel werd het terrein uitbereid. Tegenwoordig is het instellingsterrein een dorp op zichzelf, zo heeft het een eigen begraafplaats, een kerk, een supermarkt en een restaurant, gerund door cliënten.

Deze leuke Klompenpadwandeling kunt u kopen voor € 2,- bij de VVV aan de Stationsstraat 20. Wij hebben een ruim aanbod van Klompenpaden. 

Terug