Ga naar inhoud

Verhalen

Prachtig Klompenpad gelopen

Al vaak had ik enthousiaste verhalen gehoord over het Oldenallerpad. Een Klompenpad bij Putten. Deze route is 8 kilometer lang en via mooie paden loop je naar Landgoed Oldenaller. Een prachtig Landhuis uit de zeventiende eeuw. In de kasteeltuinen rond het landgoed broedt al vele jaren de blauwe reiger. In de bomen zitten soms wel tachtig nesten!

Vandaag besloot ik om de route zelf te gaan ontdekken. Nou, daar heb ik geen spijt van gehad! Ik had het geluk om de vele boshyacinten rond het landgoed in bloei te zien staan. Een sprookjesachtig gezicht! Maar rond Oldealler is de natuur in alle seizoenen ongetwijfeld prachtig. 

Na het kasteelbos voert de route verder langs paden met aan weerszijden knotwilgen. In het open veld zie je regelmatig reeën en herten. Vooral de reeën zie je snel over het hoofd, want ze staan erg stil. Al bij het minste geluid verstarren de reeën. Je moet dus goed opletten anders mis je dit prachtige schouwspel gemakkelijk.

Dit schitterende klompenpad is een absolute aanrader! Ik was ook blij met de papierenroute. Er staat veel achtergrondinformatie over het landgoed en de omgeving in. Ik heb een prachtig gebied, dichtbij huis, veel beter leren kennen.

Astrid

Terug