Ga naar inhoud
Nieuwsbrief juli 2021
 
 


Toeristische Gids 2021/2022


Deze week is de toeristische gids Ermelo 2021/2022 uitgekomen. De gids is een uitgave van VVV Ermelo Buitenleven en komt tot stand in samenwerking met onze partners CME, Veron en de gemeente Ermelo.
In de gids vindt u een overzicht van alles wat Ermelo te bieden heeft!


U krijgt leuke tips die helpen om vele bezienswaardigheden van Ermelo te ontdekken. Ook staat er een toeristisch ABC in de gids. Hier vindt u alle adressen en telefoonnummers die u nodig kunt hebben tijdens uw verblijf. De vele accommodaties, restaurants en kerkdiensten staan in een overzichtelijk overzicht vermeld.

Wij hopen dat u geniet van ons veelzijdige dorp. De ondernemers heten u van harte welkom en helpen u graag om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Zeer binnenkort zal het Kortingsbonnenboekje weer verschijnen. Deze is in samenwerking met diverse Ermelose ondernemers weer tot stand gekomen. Wij vinden het erg fijn dat we u ook dit jaar weer vele leuke acties mogen aanbieden!
 Ook deze zomer een leuke speurtocht bij VVV Ermelo


VVV Ermelo Buitenleven heeft weer een leuke activiteit voor kinderen bedacht. De Speurtocht  'Verwarring in het grote bos’ is geschikt voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Er zijn 3 manieren, die in moeilijkheid verschillen, om tot een goede oplossing te komen.

Kunstenaar Flap, die in de bossen bij Staverden woont, is trots op zijn nieuwe schilderij.
Hij heeft een schitterend dier geschilderd. Na een nacht slapen, ziet het schilderij er vreselijk uit. Wat is er gebeurd? Heeft Evert de egel hier misschien iets mee te maken? De bosdieren gaan Flap helpen.
 
In het centrum hangen bij 12 ondernemers stukjes van het schilderij. Kun jij het schilderij weer goed zetten? Of zoek je liever foto’s van de bosdieren die meehelpen? Dat is ook mogelijk! Na afloop van de speurtocht krijg je een leuke verrassing.
 
Deze speurtocht is te koop bij VVV Ermelo aan de Stationsstraat 20 (naast de molen).
De speurtocht kost € 2,-. 

 Open Tuinen dagen 2021

Op vrijdagavond 9 juli en zaterdag 10 juli wordt voor de tweede maal dit jaar de Open Tuinen dagen georganiseerd in Ermelo, Putten en Harderwijk.

Groei & Bloei en Veluwe Duurzaam organiseren deze activiteit in samenwerking met de eigenaren van acht verrassende en op hun eigen manier prachtige tuinen!

Deze tuinenroute wordt 3 maal georganiseerd door de seizoenen heen, zodat u van de tuinen kunt genieten in steeds een andere fase.

meer informatie

 


Ontdek de mooiste plekken van Ermelo

Bent u op zoek naar de mooiste plekjes in Ermelo? Wij hebben onze top 9 voor u samengesteld. Een combinatie van bos, heide en water.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

klik hier voor onze tips!Wij organiseren nog twee mooie en gezellige fietsdagen


Vanuit VVV Ermelo Buitenleven organiseren wij deze zomer nog twee mooie fietstochten. Op deze dagen hebben wij een mooie route voor u samengesteld en onderweg komt u leuke acties tegen van de ondernemers langs de route. Na afloop krijgt u een leuke herinnering aan de tocht. 

Op dinsdag 3 augustus is het tijd voor onze Veluwse Fietsdag. Van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 augustus kunt u op meerdere plekken op de Veluwe starten voor een schitterende fietstocht. 

Op zaterdag 11 september vindt de Nazomerfietsdag dit jaar plaats. Wij hopen op prachtig nazomerweer!
U fietst toch ook mee?Beleef de Bijenwijnfietstochten!


Ook dit jaar is het weer mogelijk om onze leuke Bijenwijnfietstochten mee te beleven.

Onder leiding van onze ervaren gidsen fietst u zo'n 15 kilometer door de omgeving rond Ermelo. U leert het dorp op deze manier wat beter kennen, want de gidsen delen op diverse plekken hun kennis met u. Bijna aan het einde van de route komt u langs de Ermelose imker Henk van Diermen, die met veel plezier zijn bijen toont. Aan zijn kraam kunt u leuke producten van bijenwas kopen en natuurlijk is er honing!

Daarna gaat u naar Wijngaard Telgt. U krijgt kort interessante informatie over deze Nederlandse wijngaard. Natuurlijk proeft u ook een glaasje Telgter wijn. Het is zo leuk om in Ermelo dit soort bedrijven te hebben! Na zo'n 2,5 uur bent u weer terug bij de VVV in Ermelo. Deze leuke middag beleeft u al mee voor maar € 3,50. Meldt u zich even bij ons aan.

              Evenementenagenda

 • vanaf 2 juli         Varen en fietsen naar Elburg of Spakenburg
                            Elburg op di. en do.   9.30 – 16.30 uur
                            Spakenburg op wo.  en  za.   9.40 – 16.00 uur
                            Een enkele reis met fiets of een retour. Zie voor prijzen onze website.
 • di.vanaf 13 juli.  Avondwandeling met natuurgids. Prijs € 9.50 p.p. Starttijd op onze website.
 • 9 juli &10 juli      3 seizoenen Open Tuinen dagen. Toegang gratis.
 • 18 juli                 Loopeenden drijven bij de Schaapskooi 13.00 - 16.00 uur. 
 • 23 juli                 Volle maan yoga 20.00 uur - 21.30. Kosten € 1,50.

      Kijk voor een volledig evenementenoverzicht op onze website

Klik hier voor de agenda