Ga naar inhoud

Winterwandelen in de omgeving van Ermelo

Ook in de winter is de omgeving rond Ermelo prachtig. Rijp op de takken en vorst aan de grond leveren prachtige plaatjes op. Ga bijvoorbeeld de Ermelosche Heide op en geniet van de rust en de ruimte! Tegen zonsondergang valt er ook vaak te genieten van prachtige winterluchten. Bij het bezoekerscentrum van de Schaapskooi staan de medewerkers buiten voor de verkoop van warme chocolademelk, koffie of iets lekkers (tussen 10.30 en 16.00 uur). Ook geven ze graag informatie aan voorbijkomende wandelaars.

Ook de Groevenbeekse Heide is prachtig in de wintermaanden. De vegetatie is hier wilder, de natuur kan meer zijn gang gaan. Loop eens naar Landgoed Oud Groevenbeek. Dit prachtige landhuis is gebouwd in Jugendstil. Ook de oude watertoren is zeker een foto waard.

In de bossen rond Ermelo is het in ieder jaargetijde mooi. Geniet van het licht tussen de bomen en de heerlijke frisse geur. Probeer in deze tijd de grootste drukte te vermijden. Er is ten slotte ruimte genoeg.

Tot slot is een Klompenpad een echte aanrader. Nu in Coronatijd zijn deze wandelingen vaak wat minder druk bezocht. In Ermelo hebben we het Pelserpad (14 km.) en het Speuldepad (16 km.).  Er zijn ook diverse andere Klompenpaden in de naaste omgeving. Deze routes zijn goed in te korten of te verlengen. Kijkt u even hier https://www.ermelobuitenleven.nl/zien-en-doen/wandelen voor wandelinspiratie! Wij brengen graag een wandelkaart of een mooie route bij u thuis. Bezorgen doen we gratis in Ermelo, Putten en Harderwijk.

Foto's via Instagram @everdienveenkant, @simonjannie, @marjanlubberts, @loekiegrijspaardt

 

Terug