Ga naar inhoud

Tentoonstelling Pracht & Praal

Museum Het Pakhuis sluit aan bij het koninklijke thema van Paleis het Loo met een speciale expositie met een adellijk tintje: Pracht&Praal – de stand van Staverden.

Ermelo en de witte pauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt het dier overal in het straatbeeld tegen: in kunstwerken op rotondes en pleinen, in de cirkels om de bomen, in het gemeentewapen. Maar wie het ‘boeket van veren’ wil aanschouwen, moet naar Staverden reizen; de kleinste stad van de Benelux.

Met de veren van de pauw is geschiedenis geschreven. In Pracht&Praal maak je een tijdreis van de Late Middeleeuwen naar het heden. Je ontmoet de interessante adellijke bewoners van Kasteel Staverden. Onderweg proef je iets van de sfeer van weleer. De pauwengalerij toont je de innige band tussen Ermelo en het dier. En sla na een statig portret vooral je vleugels uit naar de witte trots van Ermelo.

Natuurlijk is er ook een vorstelijk ontvangst voor de jonge museumbezoekers. Ontmoet de stoere ridders en beeldschone jonkvrouwen van toen en schrijf je eigen minnelied. Waan je een echte kasteelbewoner met je eigen wapenschild en lakzegel. Maar let op: een echte heer of dame weet ook hoe de tafel gedekt hoort te zijn.

De tentoonstelling is geopend t/m 28 oktober

Dinsdag t/m zaterdag van 10.30 - 16.30 uur.

De entreeprijs bedraagt voor volwassenen € 5,00 en kinderen € 3,00 

Het adres: 

Museum Het Pakhuis                                                                                            

Molenaarsplein 24

3851 MZ Ermelo

 

Terug