Ga naar inhoud

zaterdag 1 april Lammetjesdag bij Schaapskooi Ermelo

Op 3 maart is het laatste lammetje van dit seizoen bij de Ermelose schaapskudde geboren. Het is een meisje. Er zijn dit jaar 211 lammetjes geboren bij Stichting Schapedrift en dat zijn er heel wat meer dan van tevoren werd verwacht. Het is een bijzonder gezonde lammertijd geweest, waarbij opvallend veel tweelingen en zelfs twee drielingen geboren zijn.

De lammeren lopen elke dag buiten. Het is een heerlijk gezicht om al dat jonge grut te zien springen en spelen in het weiland naast de schaapskooi. ’s Ochtends, als het weer een beetje redelijk is, zet herder Marion Derks het hek open en het speeluurtje voor de lammeren kan beginnen.

Op zaterdag 1 april vieren we Lammetjesdag, komt u ook!

Dit is de enige dag in het jaar waarop het publiek door de schaapskooi mag lopen. De moederschapen zijn samen met hun lammetjes te bewonderen en te aaien. De herders zijn in de kooi aanwezig om alle vragen over de schapen en het natuuronderhoud van de Ermelosche Heide door begrazing te beantwoorden. Op het erf zijn er leuke activiteiten voor de kinderen, zoals knutselen, wolvilten en schminken. Het terrein is geopend van half 11 tot 16 uur en de toegang is gratis, voor de kinderactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Naast de schaapskooi staat het bezoekerscentrum Ermelosche Heide. Binnen is informatie te vinden over de schapen, de herder en honden, de bijen en de natuur in de omgeving. Bij de balie zijn diverse soorten koffie, thee, frisdranken en gebak verkrijgbaar.

Openingstijden Schaapskooi en bezoekerscentrum Ermelosche Heide

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.30-16.00 uur

zondag van 12.30-16.00 uur

Het adres Schaapskooi/Bezoekerscentrum Ermelosche Heide: 

Postweg 50 

3852 PK Ermelo                                                                                         

 

Terug