Ga naar inhoud

Fietsroute Hanzestories Van Hanze ambacht tot Hanze mysterie

Betreed de fascinerende wereld van de Hanze als reizende koopman en maak je klaar voor een avontuurlijke tocht door de ommelanden. 

Beleef zelf hoe het is om met je handelswaar door het land te trekken, je voorraden aan te vullen en deze onderweg aan de man te brengen. Maar wees gewaarschuwd. want elke bocht kan een nieuwe legende onthullen - sommige confronterend, terwijl anderen vol magie en mysterie zitten. 

Op deze route ontmoet je diverse personages met ieder hun eigen verhaal. Je luistert naar verhalen van oude geesten, maar gaat ook zelf in actie komen. Ontdek het verhaal achter de dansende bomen en de reden waarom de aarde een heel klooster verzwolg! Dus spring op je fiets en ga op zoek naar de verborgen verhalen en mythes die deze streek te bieden heeft. De ommelanden van de Hanze zijn een schatkist vol oude legendes en verhalen die wachten om ontdekt te worden. Durf jij het aan om ze te ontdekken? 

De route is 23 kilometer lang en start officieel bij Landgoed Schovenhorst aan de Nieuwe Prinsenweg in Putten, maar is ook te starten op elk ander knooppunt aan de route. In Ermelo kun je starten bij de VVV tussen de fietsknooppunten 93 en 92.

Je kunt de interactieve route volgen door de web app te openen en de fietsroute te starten via Veluwehanzestories 

Hanzestories
Terug