Ga naar inhoud

Lammertijd bij Schaapskooi Ermelo

Op 24 januari zijn de eerste lammetjes geboren bij de schaapskudde van Ermelo. ’s Ochtends werden de herders verrast met een tweeling en ’s middags werd er, onder toeziend oog van publiek, dat alles goed kon bekijken over de onderdeuren van de schaapskooi, nog een derde lammetje geboren. De drie lammetjes en hun moeders maken het heel goed, vertelt herder Marion Derks. Zij verwacht ongeveer 190 lammeren dit jaar. Op 4 februari waren er al meer dan 100 lammetjes te bewonderen tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum. 

Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Voor slechts twintig euro adopteer je al een lammetje en krijg je een leuk geboortepakketje mee naar huis. Je kunt meedoen aan de kleurwedstrijd waarmee je kans maakt op een unieke en exclusieve meet and greet fotomoment met jouw lammetje. Door een lammetje te adopteren helpt u de schaapskudde in het dragen van de extra kosten die een lammertijd met zich meebrengt. Aanmelden voor het lammetjesadoptieplan kan via de website www.schapedrift.nl en in het Bezoekerscentrum van Stichting Schapedrift.

Zaterdag 16 maart is er bij de Schaapskooi in Ermelo een Lammetjesdag, van 10:30 tot 16:00 kun je de schapen van dichtbij bekijken en aaien. Tijdens deze dag zijn er op het terrein kraampjes met warme hapjes en drankjes. Ook zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen. De toegang is gratis, voor de activiteiten wordt een kleine bijdragen gevraagd. Er kan overal gepind worden.

Zien we jou zaterdag 16 maart?

 

Terug