Ga naar inhoud

Groevenbeek College Ermelo 21 mei t/m 6 juni 'Ode aan het Landschap'

In de periode 21 mei t/m 6 juni  vindt het samenwerkingsproject ‘Ode aan het landschap’ tussen Groevenbeek College Ermelo en het Noord - Veluws Museum te Nunspeet plaats.
De bovenbouw leerlingen van de afdeling atheneum en havo maken in het voorjaar 2021 tijdens beeldende vorming lessen kunstwerken geïnspireerd door: de natuur, hun lievelingsplekken in de omgeving of van de Veluwe .
Het  lesmateriaal voor dit project is door de docenten beeldende vorming, Alida van Beek en Ewa Maziarz ontwikkeld.
De ruimtelijke en platte kunstwerken, gemaakt door de leerlingen, worden uiteindelijk in een groepstentoonstelling in het museum gepresenteerd.


Binnen dit samenwerkingsproject gaan de scholieren het museum bezoeken om inspiratie voor dit project op te doen. De museumcollectie bestaat  uit landschapsschilderijen van Nunspeetse kunstenaars  van het  einde van de 19e eeuw en in de eerste helft van de 20e eeuw. De kunstwerken gemaakt door de leerlingen worden naast de museumwerken geëxposeerd.


De museumconservator Margot Jongedijk en de Groevenbeek docenten, Alida van Beek en Ewa Maziarz, verzorgen de persberichten in lokale kranten om deze expositie te promoten. Een feestelijke vernissage is mogelijk, maar dat hangt van de ontwikkelingen rondom corona af.
 

Terug