Ga naar inhoud

Wandelen

In de omgeving van Ermelo zijn diverse prachtige wandelingen uitgezet. Hieronder hebben wij voor u een selectie gemaakt uit de diverse wandelroutes. 

Wandelen rond Drie langs ondergrondse geheimen.

Deze wandelroute van ongeveer 7 kilometer heeft naast aandacht voor de indrukwekkend mooie omgeving en haar historie veel informatie over vooral plaatselijke geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog.  De route komt langs de zichtbare restanten van een onderduikershol bij buurtschap Drie (tussen Ermelo en Speuld). De wandelroute staat in een boekje met mooie illustraties en is te koop bij VVV Ermelo voor € 3,50 per stuk.

Groevenbeekwandelroute

Dit is een afwisselende wandelroute over de landgoederen Oud- en Nieuw Groevenbeek (gelegen tussen Ermelo en Putten) en de Groevenbeekse Heide met natuur- en cultuurhistorische elementen. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 8 kilometer en voert langs een gevarieerd landschap van bos en heide. Aandachtspunten zijn o.a. de gebouwen van Groevenbeek, wegen en sprengen, vennen, grafheuvels en zelfs een urnenveld.  De wandelroute staat in een boekje vol met foto's en geeft ook veel uitgebreide achtergrondinformatie.  Ook is er een duidelijk kaartje in opgenomen. Het boekje is te koop bij VVV Ermelo voor € 3,50 per stuk.

Speuldepad in de buurtschappen Staverden, Leuvenum en Speuld. Deze schitterende rondwandeling is 16 kilometer lang. U wandelt over landgoederen, langs beek en heide. Ervaar de mystieke sfeer van roepende pauwen en dansende bomen. De wandeling start bij de parkeerplaats van Landgoed Staverden in Ermelo.

Pelserpad

Wandelen door weilanden, langs akkerranden en over historische en nieuwe landgoederen in het prachtige buitengebied van Ermelo. Ontdek het mooie buitengebied van Ermelo rond de buurtschappen Horst en Telgt. Rust, kleinschaligheid en een combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Dit klompenpad is 14 kilometer. Het klompenpad is makkelijk te splitsen in twee verschillende routes. De route is te koop bij VVV Ermelo voor € 2,00 per stuk.

Wandelkaart Noord Veluwe

Op deze wandelkaart van Falk Staatsbosbeheer staat een overzicht van alle wandelpaden op de Noord Veluwe. Denk bijvoorbeeld aan de Leuvenumse bossen, het Vierhouterbos, Boswachterij Speulderbos en Sprielderbos, Landgoed Staverden en het Gortelse Bos. Er staan een aantal uitgestippelde wandelroutes op die met paaltjes van verschillende kleuren zijn aangegeven.  De verschillende parkeerplaatsen waar de wandelingen starten staan duidelijk aangegeven. De fietsknooppuntennummers staan ook op de kaart. De wandelkaart is te koop bij VVV Ermelo voor € 7,95 per stuk. 

Terug