Ga naar content
Menu
Nieuwsbrief toeristen

Nieuwsbrief toeristen

Pinkstermarkt in Ermelo
Zaterdag 8 juni wordt er in het centrum van Ermelo een Pinkstermarkt gehouden. Het doel is een gezellige markt te organiseren met diverse kramen, hobbyisten en andere leuke artikelen.
Vanaf de Rabobank tot en met het Raadhuisplein treft u allerlei kramen aan met producten waar u lekker tussen kunt gaan snuffelen. Daarbij kunt u denken aan; zelfgemaakte artikelen, accessoires, kleding, boeken en diverse andere artikelen. Evenals vorige jaren zal het weer een mix worden van commerciële standhouders en hobbyisten, zodat het aanbod zeer divers is. De diverse terrassen die u onderweg tegenkomt, vormen een prima rustmoment om onder het genot van een drankje te genieten van de mensen. In de middag is er live muziek van de Pauwergirls met herkenbare liedjes vanaf de jaren ’40 tot nu. Rond de winkel Shoeby kunnen kinderen zich laten schminken, waarbij u een vrijwillige donatie voor de Cliniclowns kunt doen. Kortom een ideale dag om naar Ermelo te komen en te genieten van een gezellige markt. De markt wordt gehouden in de Stationsstraat van 10.00 tot 17.00 uur.
  
 

70-jarig bestaan van camping de Hanenburg
Op 25 mei vierde Camping en Chaletpark de Hanenburg zijn 70-jarig bestaan.
In 1949 begon opa Harry met de camping. De camping bestond toen uit kampeerplekjes in de boomgaard. Zijn zoon Tonny zette de camping voort. De Hanenburg werd verbeterd. Zo kwam er een zwembad en een nieuw toiletgebouw. Helaas overleed Tonny veel te vroeg. De Hanenburg bleef in de familie. Zijn vrouw en de kinderen zetten de camping voort.
Inmiddels is de Hanenburg uitgegroeid tot een grote gezinscamping mooi gelegen tussen het dorp en de waterkant.
Het platina jubileum werd groots gevierd met de vele mensen die de Hanenburg een warm hart toedragen.
Ter ere van het 70-jarige bestaan heeft de familie een jubileumboek uitgegeven voor iedereen die geïnteresseerd is in de lange familiegeschiedenis van dit mooie Ermelose bedrijf.

Leuke arrangementen vanuit VVV Ermelo in de zomer van 2019

Ook deze zomer is er weer veel te beleven in Ermelo. VVV Ermelo biedt een scala aan activiteiten en arrangementen aan zoals vaartochten, huifkartochten en fiets- en wandeltochten. Deze arrangementen zijn bij VVV Ermelo te reserveren. Hieronder meer informatie over een aantal arrangementen.
Tussen 1 juni en 24 augustus vaart de Achie weer tussen Ermelo en Spakenburg op de woensdag en de zaterdag, en van Ermelo naar Elburg op de dinsdag en de donderdag. U kunt natuurlijk een retourtje kopen maar het is ook mogelijk om de heen- of terugweg te fietsen. De tocht naar beide prachtige monumentale stadjes duurt zo’n 2,5 uur. Ter plaatse heeft u de tijd om rond te kijken alvorens de boot weer terugvaart. (Bij een minimale bezetting van 20 personen gaat de boottocht door).
 
We bieden ook 2 huifkartochten aan:
De Staverdense huifkartocht vertrekt op woensdagen om 15.00 uur vanuit Staverden. U rijdt door de prachtige omgeving van het landgoed aldaar. Aanmelden kan bij de VVV in Ermelo. De minimale bezetting is 10 personen per rit. De kosten bedragen € 7,00 p.p. en € 3,50 voor kinderen t/m 12 jaar.
 
Tijdens de weken dat de scholen zomervakantie hebben bieden we een Avondschemerhuifkartocht aan. Deze tocht vertrekt vanaf Hoeve Nieuw Lopsum om 19.30 uur en de tocht duurt tot 21.30 uur Onderweg geniet u van een hapje en een drankje. Deze tocht kost 12,50 p.p. en 9,00 p.p. voor kinderen t/m 12 jaar.

Museumboerderij en huifkartocht:
Een erg leuke mogelijkheid is ons Kiekje in de bedstee arrangement met huifkartocht. Vertrek tijdens de zomervakantie op de dinsdagen om 13.30 uur. U gaat na een mooie tocht met de huifkar naar museumboerderij de Mariahoeve. Daar wordt u door een gids rondgeleid. U hoort daar het mooie verhaal over de drie vrijgezelle zussen en hun broer die een zeer sober leven hebben geleid. Hun woonhuis is nog volledig in takt.
Dit leuke afwisselende evenement kost € 10,95 voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen t/m 12 jaar.  U ontvangt na afloop een leuke herinnering.
 
Bijenfietstocht met bezoek aan de wijngaard:
 Op de maandagen in het hoogseizoen is er de mogelijkheid om mee te gaan op een leuke fietstocht met gids. De gids brengt u langs mooie plekken in Ermelo en in de tocht van 2,5 uur zit een bezoek aan een imker en de wijngaard Telgt inbegrepen.
Bij beide bedrijven krijgt u informatie over het proces dat doorlopen wordt om tot een eindproduct te komen.
Natuurlijk wordt er ook geproefd.
De fietstocht vertrekt om 14.00 uur bij de VVV in Ermelo. De kosten bedragen € 3,50 p.p.
 
Voor alle bovenstaande evenementen is het noodzakelijk dat u reserveert. In verband met de minimale bezetting is dit van belang. Komt u even langs bij ons in de winkel aan de Stationsstraat 20 (naast de molen in Ermelo) of bel ons op 0341-552200.
 
Nú nieuw in onze VVV-winkel! Fruitsappen van Verbeek
Deze zomer verkopen wij de heerlijke fruitsappen van Verbeek. Dit familiebedrijf haalt alle fruit uit de eigen boomgaard in Oldebroek. De wel 80 verschillende soorten fruit worden duurzaam geteeld. Het principe van de familie Verbeek is dat de smaak van hun fruit tot stand moet komen in de boomgaard en niet in de koelcel. De manier van werken is nog zoveel mogelijk op de ouderwetse biologische wijze.
In ons assortiment verkopen wij:
Veluws appeltje klein 200ml voor € 1,35
Veluws appelsap          1 liter voor € 3,25
Veluws dubbelsap       1 liter voor  € 3,50   (in de smaken: appel/peer en appel/aardbei)
Komt u langs om kennis te maken met onze verse sappen?

VVV Ermelo organiseerde een geslaagde Kennismakingsdag
Onlangs organiseerde VVV Ermelo een Kennismakingsdag voor alle medewerkers, vrijwilligers en stagiaires werkzaam is in het toerisme. De medewerkers konden kennis maken met diverse toeristisch-recreatieve mogelijkheden in de gemeente Ermelo om zo hun gasten nog beter te kunnen informeren. 
De ochtend begon bij De Kanovijver. Hier werd iedereen welkom geheten en vertelde Ron IJdo over het mooie bedrijf dat volledig draait met vrijwilligers. Voor een aantrekkelijke prijs kun je bij de kanovijver heerlijk recreëren. Er is natuurlijk de kanovijver, maar er zijn ook talloze speeltoestellen en een klein zwembad.
Daarna werd er doorgereden naar Burg Bieren, waar men informatie kreeg over de ambachtelijke wijze waarop de brouwerij nog zelf zijn bier brouwt en de biertunnel waarmee het bier rechtstreeks en gekoeld, van de winkel naar het café wordt gebracht.
Bij het vernieuwde bezoekerscentrum van de Schaapskooi werd middels een quiz de kennis over Ermelo getest en werd er informatie over de vele bezienswaardigheden en activiteiten uitgewisseld. Ook werd er kort iets verteld over gastvrijheid. Geef iedere gast persoonlijke aandacht was daarin de boodschap. Iets wat iedereen weet, maar blijf je ervan bewust.
Bij restaurant ’t Jagersnest werd een heerlijke lunch verzorgd, een pannenkoeken tapas stond op het menu, een leuke manier om meerdere smaken te proeven. Aan alle deelnemers werd aan het einde een goodiebag uitgedeeld met leuke acties van een aantal ondernemers.Als afsluiter kreeg iedereen de mogelijkheid om te gaan klimmen in het Klimbos van Ermelo, waar men eerder al een presentatie had gehad. 
Dit is één van de initiatieven die door VVV Ermelo wordt ondernomen om medewerkers van toeristisch recreatieve bedrijven voor te lichten, zodat gasten nog beter geïnformeerd worden. 

 
< Terug naar overzicht