Ga naar content
Menu
Nieuwsbrief toeristen

Nieuwsbrief toeristen

Het seizoen 2019 gaat van start
 Wij maken ons als VVV Ermelo op voor een nieuw toeristisch seizoen. Onze informatiegids voor 2019 kan bijna naar de drukker. Het seizoen 2019 belooft veel goeds. Ook alle accommodaties zijn klaar om u te ontvangen. Een korte of lange vakantie in de prachtige natuur van Ermelo is zeker de moeite waard.
Er is ook dit jaar genoeg te doen! In de meivakantie staan de Paasmarkt en de Oranjebraderie op het programma. Daarna volgt op zaterdag 11 mei de Molenfietsdag. Ook dit jaar bieden we u weer een leuke fietsroute aan door de mooie omgeving en langs een aantal molens. De route zal ongeveer 45 kilometer lang zijn. We nemen er een verkorting van ongeveer 25 kilometer in op, zodat u ook kunt deelnemen met kinderen. Of misschien vindt u het zelf fijn om wat minder lang te fietsen. U krijgt van ons een stempelkaart mee, zodat u gebruik kunt maken van leuke acties onderweg. Op www.ermelobuitenleven.nl vindt u meer informatie.

Paasmarkt en Healthy fair op zaterdag 20 april
Zaterdag 20 april is er een gezellige Paasmarkt in het centrum van Ermelo. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur. De markt zal gehouden worden van de Rabobank tot de Immanuëlkerk. Er is een grote verscheidenheid aan kramen. Zo komt er dit jaar onder meer een letterschilder/kalligraaf met leuke producten, er is volop kleding met bijbehorende accessoires om uit te kiezen, en natuurlijk kunt u ook een prachtig paasstukje meenemen naar huis. Er zullen ook veel hobbyisten op de markt te vinden zijn. Ronddwalen op de markt maakt hongerig, dus ook aan kramen met allerlei soorten eten is gedacht. Dit jaar werkt de VVV in Ermelo samen met ondernemer Olav Pranger van Get Healthy. Op een apart eiland rond het Pauwenplein organiseert Olav een Healthy fair. Het thema van deze fair is gezondheid en lekker in je vel zitten. Een erg leuk initiatief die de Paasmarkt nog meer kleur geeft! Komt u gezellig even langs?
 

De schaapskooi met het vernieuwde bezoekerscentrum
Eind maart is het nieuwe bezoekerscentrum naast de Schaapskooi in Ermelo heropend. Na het harde werken deze winter mag het resultaat er zijn. De gezellige ruimte heeft nu nog meer te bieden! Hoe ziet een schaap eruit vanbinnen? Wat kun je allemaal met wol doen? Wat zit er in mest en hoe leven bijen eigenlijk? Op al deze vragen is er een antwoord te vinden. Ook kunt u bij de voelwand meerdere vachten voelen. Het nagebouwde vossenhol en de dassenburcht alleen al maken een bezoek de moeite waard. Het bezoekerscentrum geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 17.00 uur. En op  zondag en maandag van 12.30 tot 17.00. De vele vrijwilligers zullen u vriendelijk ontvangen. Ook na een mooie wandeling of fietstocht is het bezoekerscentrum een fijne plek om even uit te rusten met bijvoorbeeld een kopje koffie en een tosti of lekkere koek. Ook voor een leuk souvenir kunt u er goed terecht.


Free Ermelo Festival 2019 
Na een succesvolle eerste editie vorig jaar hoopt de organisatie dat ook dit jaar het Free Ermelo Festival weer een spetterend feest zal zijn. Een festival voor alle leeftijden, dat draait om het vieren van de vrijheid, door middel van muziek en dans. Een fijn evenement voor Ermeloërs door Ermeloërs…
Op zaterdag 13 april 2019, rond de bevrijdingsdatum van Ermelo, wordt het Raadhuisplein met twee podia het centrale plein van de festiviteiten. Het terrein is open om 13:30 uur en om 13:45 uur zal Jan Urbach, als voorzitter van de Oranjevereniging in Ermelo, het Free Ermelo feest openen. Om 14:00 uur zal Crescendo als eerste beginnen. De optredens gaan continu door tot uiterlijk 23:30 uur. Sluitstuk is om 22:00 uur de populaire partycoverband – voor alle leeftijden - Nu We D’r Toch Zijn. Zo zullen verschillende koren, orkesten en bands een optreden geven. Het festival is vrij toegankelijk voor iedereen; de vrijheid vieren we immers samen. 
< Terug naar overzicht