Ga naar content
Menu
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Toeristische gids 2019/2020 

VVV Ermelo is weer volop bezig om de promotiecampagne voor Ermelo uit te rollen, zodat iedereen weer een beeld heeft van de veelzijdige mogelijkheden op toeristisch recreatief gebied. In de gemeente Ermelo zijn toeristen erg belangrijk. Zij verdubbelen het inwoneraantal en zorgen voor veel omzet. Veel toeristen willen graag een overzicht van bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen. De gids voorziet in die behoefte.  
De Toeristische Gids geeft een zo compleet mogelijk overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden op toeristisch en recreatief gebied. In de gids staat een overzicht van alle evenementen in Ermelo. Ook staat er een compleet toeristisch ABC in. Een overzicht van campings, bungalowparken, hotels en pensions ontbreekt natuurlijk niet. Kortom, de gids is een handig naslagwerk voor zowel toerist als inwoner. Het is een full color brochure en er is een Duitse en Engelse vertaling in opgenomen.
 
Kom snel naar de VVV Ermelo aan de Stationsstraat 20 om de toeristische gids gratis af te halen.

Ondernemersbijeenkomst

Op 5 februari is er een Ondernemersbijeenkomst gehouden in de Dialoog, waar we u hebben bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van de VVV Ermelo en het Centrummanagement Ermelo. Daarnaast hebben we in verschillende groepen ideeën opgehaald om een toekomstige sterke promotie en marketing van Ermelo neer te zetten, waarbij er een goede samenwerking met alle partijen moet zijn. Van de slogan Ermelo Buitenleven willen we een nog krachtiger promotie instrument maken, zodat dit breed gedragen gaat worden.
Wij zijn blij met alle ideeën die ingebracht zijn en kunnen hier zeker verder mee om ook in de toekomt een sterke VVV in Ermelo te blijven houden. Ondertussen hebben we natuurlijk niet stilgezeten en is er achter de schermen van alles gebeurd. Zo hebben de besturen van de VVV Ermelo en St. Centrummanagement de handen in elkaar geslagen en worden de bestuursvergaderingen voortaan in gezamenlijkheid gevoerd. Met Orangetalent zijn gesprekken gevoerd over de aanpassingen van de website www.ermelobuitenleven.nl, binnenkort hopen we u het resultaat te mogen laten zien, waarbij de website nog mooier wordt, uiteraard ontvangt u hiervoor een uitnodiging. Nu al hebben we deze ook in het Duits vertaald, zodat de website in drie talen te bezoeken is. De omvorming van VVV winkel naar inspiratiepunt is in volle gang en zal de komende weken ook zijn beslag krijgen. Daarnaast worden op de social media kanalen de mooiste foto’s van Ermelo gedeeld, ook hier is gezamenlijkheid de kracht, daarom roepen we ook u op om de #Ermelobuitenleven te gebruiken voor de Ermelo promotie.
Inmiddels hebben we als VVV in samenwerking met ondernemers al een aantal succesvolle evenementen georganiseerd, de Pinkstermarkt op 8 juni is de volgende in deze rij, ook dan hopen we weer op een massale toeloop naar het centrum om te genieten van de gezelligheid en de kramen met een divers aanbod van producten.
Binnenkort zal er ook een taskforce van start gaan om te komen tot een meerjarenplan voor de promotie en marketing van Ermelo, zodat deze nog sterker gaat worden. U leest het, de VVV Ermelo is volop in beweging en trekt samen met het Centrummanagement op om van Ermelo een nog mooier dorp te maken.


Kennismakingsdag Ermelo

Donderdag 9 mei organiseerde VVV Ermelo een kennismakingsdag voor receptionistes, omliggende VVV's, vrijwilligers en andere medewerkers. De medewerkers konden kennis maken met de toeristisch-recreatieve mogelijkheden in de gemeente Ermelo om zo de gasten nog beter te kunnen informeren. De ochtend begon bij De Kanovijver. Hier werd iedereen welkom geheten en vertelde Ron IJdo over wat De Kanovijver te bieden heeft. Daarna werd er doorgereden naar Burg Bieren, waar men een rondleiding kreeg door de bierbrouwerij. Bij het vernieuwde bezoekerscentrum bij de Schaapskooi werd middels een quiz de kennis van Ermelo getest en informatie van de vele bezienswaardigheden en activiteiten uitgewisseld. Bij restaurant 't Jagersnest werd van een heerlijke lunch genoten. Als afsluiter kreeg iedereen de mogelijkheid om te gaan klimmen in het Klimbos van Ermelo. Waar men eerder al een presentatie had gehad. Een zeer nuttige dag om een indruk van Ermelo te krijgen. Dit is één van de initiatieven die door VVV Ermelo worden ondernomen, om medewerkers van toeristisch-recreatieve bedrijven voor te lichten, zodat gasten nog beter geinformeerd worden. 
< Terug naar overzicht